Supporter die met banaan naar Drogba zwaaide: "Ik wilde ze gewoon opeten"

Print

Supporter die met banaan naar Drogba zwaaide: Ik wilde ze gewoon opeten

Een supporter van het Turkse Fenerbahçe heeft zich de woede van heel wat voetbalfans op de hals gehaald. De man zwaaide zondag tijdens de volledig ontaarde derby tegen ­Galatasaray met een banaan naar de Ivoriaanse Galatasaray-spelers Didier Drogba en Emmanuel Eboué. Nu Drogba de supporter heeft terechtgewezen, verdedigt die zich: "Ik wilde de banaan opeten".

"Je noemt me een aap maar je huilde toen Chelsea (de ex-club van Drogba, nvdr.) in 2008 Fenerbahçe versloeg", plaatste Drogba zijn verdediging op de Facebookpagina van Galatasaray. "Je noemde me een aap maar je sprong recht voor je tv-scherm toen ik de Champions League won. Je noemde me een aap maar je werd gek toen ik kampioen werd met Galatasaray. En het triestigste is dat je me een aap noemde en vergat dat je rechtsprong toen mijn "apenbroeder" (de Kameroener Pierre Webo, nvdr.) gisteren twee keer scoorde... En jij noemt jezelf een echte fan? Kijk dan maar eens naar die van Galatasaray en leer iets van hen."

De fan van Fenerbahçe zelf zegt dat de banaan niet racistisch bedoeld was. "Ik had het fruit enkel vast omdat ik het wilde opeten. Ik ben geen racist en wil daarom mijn verontschuldigingen aanbieden", klink het.

Lees ook: Fenerbahçe-fan (20) doodgestoken na topper tegen Galatasaray

FiVr
Foto's AFP