Rio Ferdinand stopt als Engels international

Print
Rio Ferdinand stopt als Engels international

Rio Ferdinand stopt als Engels international

Manchester United-verdediger Rio Ferdinand zet op 34-jarige leeftijd een punt achter zijn carrière bij de Engelse nationale ploeg. Dat staat woensdag te lezen op de website van de Engelse voetbalbond (FA).

Ferdinand, die enkele weken geleden nog zijn zesde landstitel mocht vieren met de Mancunians (foto), speelde in totaal 81 interlands. Hij maakte in 1997 op Wembley zijn debuut bij de Three Lions in de interland tegen Kameroen en werd toen de jongste verdediger ooit in de Engelse nationale elf. De verdediger vertegenwoordigde zijn land op de WK's van 1998 (Frankrijk), 2002 (Zuid-Korea en Japan) en Duitsland (2006) en miste in 2010 het WK in Zuid-Afrika door een blessure.

"Na lang nadenken heb ik besloten dat de tijd rijp is om te stoppen als international. Op 34-jarige leeftijd vind ik het het juiste moment om de fakkel door te geven aan de jongere spelers, zodat ik me kan focussen op mijn carrière bij mijn club. Ik heb het in ieder geval altijd een eer gevonden om mijn land te mogen verdedigen", klinkt het.

Ferdinand heeft zijn beslissing uiteraard ook meegedeeld aan de Engelse bondscoach Roy Hodgson. "Hij was kapitein van zijn land, speelde drie WK's en behoort tot een heel speciale groep spelers. Ik vond het mooi dat hij me inlichtte over zijn beslissing, die hij nam na rijp beraad. In wens hem het allerbeste bij zijn club en ik ben ervan overtuigd dat mijn voorgangers en alle fans hem dankbaar zullen zijn voor zijn prestaties", aldus Hodgson.

Foto Photo News