De Bruyne moet wachten op Mourinho

Print
De Bruyne moet wachten op Mourinho

De Bruyne moet wachten op Mourinho

De kans is bijzonder groot dat Kevin De Bruyne binnenkort een vijfjarig contract ondertekent bij Borussia Dortmund. De Rode Duivel moet echter (nog een weekje) wachten op de officiële aanstelling van trainer José Mourinho bij Chelsea.

Die zet - zo wordt algemeen verwacht - na afloop van het Premier League-seizoen zijn handtekening op Stamford Bridge. En pas dan kan de spelerscarrousel op gang worden gebracht.

José Mourinho aast op enkele dure internationale sterren, waardoor er een budget moet worden vrijgemaakt bij de Londense club. De - minimaal - vijftien miljoen euro die De Bruyne in het laatje kan brengen, is daarbij welkom. Omdat de Duitser Schürrle niet bovenaan Mourinho's lijstje zou prijken, krijgen de kansen van Leverkusen om De Bruyne in te lijven een flinke knauw. Leverkusen zou De Bruyne als pasmunt willen betrekken in de deal rond Schürrle.

De Bruyne's zaakwaarnemer Patrick De Koster laat zowel de optie Leverkusen als Dortmund open voor De Bruyne. "Chelsea heeft alle kaarten in handen." Dat bevestigde ook Kevin De Bruyne zelf bij Bild. "Het klopt dat ik naar Dortmund kan, maar ik heb nog niks getekend. Daarvoor moet er eerst een akkoord zijn op clubniveau."

MG/RCo
Foto AFP