Een job als butler? Opleiding start in september

Een job als butler?  Opleiding start in september

Een job als butler? Opleiding start in september

In september start in het Plaza Hotel in Brussel de eerste opleiding in België die mensen omvormt tot butlers die weten hoe ze rijke gezinnen of bedrijven kunnen bedienen. De ‘School for butlers and hospitality’ is opgericht door Vincent Vermeulen (foto), die zelf als butler werkte in het buitenland.

De nieuwe butleropleiding duurt 4 weken en is erkend door de British Butler Institute in Londen. “Tot nu toe kon je een opleiding als deze alleen in het Verenigd Koninkrijk, Nederland of de Verenigde Staten volgen”, zegt Vermeulen. Hij studeerde aan de hotelschool Ter Duinen in Koksijde. “Onze nieuwe school leidt tot een job eender waar ter wereld: bij een bekende acteur, een succesvolle zakenman, bij het privé-huishouden van een persoon of bij een privébank in Londen die overdag klanten ontvangt met een butler.”

Wie butler wil worden moet bij deze school bereid zijn om 6.980 euro te betalen. “Het is relatief niet veel omdat wij ten eerste een kennis bijbrengen die uniek is en waarmee mensen een kans krijgen om een job uit te oefenen die zeer goed betaald wordt”, legt Vermeulen uit. “Daarnaast valt het ook mee als je bedenkt dat de studenten vier weken overnachten in het hotel en dus geen vervoers- of andere kosten hebben.”

Het geld is later snel terug verdiend: butlers verdienen tussen 50000 euro per jaar en bij iemand met veel ervaring kan dat bedrag oplopen tot 120000 euro.

Hasna Ankal