"Langste staking op luchthaven sinds Sabena-periode"

Print

Langste staking op luchthaven sinds Sabena-periode

De staking bij bagageafhandelaar Swissport is dinsdagavond haar derde dag in gegaan. Bij Brussels Airport wordt gesproken van "een nieuw stakingsrecord sinds de tijd van Sabena".

Lees ook: Geen akkoord bij Swissport: 15.000 stuks bagage stapelen zich op

"Het wordt stilaan tijd dat er beweging komt in het dossier", zegt luchthavenwoordvoerder Jan Van der Cruysse woensdagochtend, die spreekt van een "saturatiepunt".

De woordvoerder verwacht wel dat er woensdag minder vluchten zullen worden geannuleerd dan het vijftigtal vluchten dat zowel maandag als dinsdag moest worden afgelast.

Handbagage

Van der Cruysse wijst op de toenemende economische schade voor de luchthaven en de aanhoudende hinder voor de passagiers. Volgens Van der Cruysse worden luchtvaartmaatschappijen die zelf de bagage willen behandelen - "waar ze volledig het recht toe hebben" - daar door de stakers toe verhinderd.

De luchthaven begint voorts met plaatsgebrek te kampen om alle gestrande bagage te stockeren. Dinsdag was er sprake van minstens 10.000 stuks bagage.Brussels Airport vraagt reizigers om indien mogelijk alleen met handbagage te reizen en zeker geen belangrijke zaken in hun ruimbagage te steken.

Op de website van de luchthaven staat een lijst van de meer dan dertig vliegtuigmaatschappijen die door de staking bij Swissport getroffen zijn.

Belga