Voor rechter wegens te traag rijden

Print
Voor rechter wegens te traag rijden

Voor rechter wegens te traag rijden

Saskia Mets, een 53-jarige vrouw uit Nijlen, heeft op 8 mei een dagvaarding van de politierechtbank in de brievenbus gekregen. "En dat omdat ik te traag gereden zou hebben", klinkt het bij de vrouw.

Saskia Mets werd op 4 april 2012 aan de kant gezet op de Kempenlaan in Wommelgem omdat ze het verkeer hinderde. Volgens het proces-verbaal reed de vrouw op dat ogenblik ongeveer 30 kilometer per uur op een baan waar een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur van toepassing is.

"Ik rijd altijd extra voorzichtig om steeds op tijd te kunnen stoppen als er plots iets gebeurt, en dan krijg je dit", zegt Saskia Mets in Gazet van Antwerpen.

"Er bestaat geen minimumsnelheid op andere wegen dan autosnelwegen. Mevrouw Mets wordt verweten dat ze het verkeer gehinderd heeft", verduidelijkt advocaat David De Groof.

Traagrijders

"Als iemand buitengewoon traag rijdt en daardoor het andere verkeer hindert of file veroorzaakt, dan kan die persoon daarvoor geverbaliseerd worden", legt Tim De Boeck, woordvoerder van politiezone Minos, waartoe ook Wommelgem behoort uit.

"De mensen die de vaststellingen doen op het terrein, moeten dit beoordelen, want er is uiteraard geen gerichte controle tegen traagrijders."

SARE
Foto JDW