Man stapt uit het leven na overlijden baby

Print
Man stapt uit het leven na overlijden baby

Man stapt uit het leven na overlijden baby

Een jonge vader uit Turnhout heeft zichzelf van het leven beroofd nadat hij zijn dochtertje had laten vallen. De baby overleed enkele dagen later. Zijn zwangere vrouw blijft alleen achter met hun oudste dochter. Dat staat te lezen in Gazet van Antwerpen.

Ze hadden beiden een moeilijke periode achter de rug. Nick Van Gompel en Daisy Dierckx verloren door een ongeval in het najaar van 2012 hun enkele maanden oude dochter Yentl.

Omdat de politie het overlijden van de baby verdacht vond, belandde vader Nick even in de gevangenis. Vooral omdat hij aanvankelijk verzweeg dat hij haar had laten vallen. Na een maand werd Nick onder strenge voorwaarden vrijgelaten. Hij mocht geen contact meer hebben met zijn vrouw, maar tijdens de kerstperiode vroeg Daisy zelf om een versoepeling van de voorwaarden.

Geen antwoord

Het waren heftige weken. "Ik kan gemakkelijk mijn emoties uiten, maar Nick kon dat niet. Soms vroeg ik tientallen keren per dag of er iets was, maar er kwam geen antwoord, ook al wist ik dat er iets knaagde. We hadden allebei ons verdriet. Ik wilde hem niet te veel opzadelen met dat van mij."

Ondertussen is Daisy opnieuw zwanger, maar Nick besliste toch een einde aan zijn leven te maken.

"Het is zijn keuze geweest. Begrip? Dat is moeilijk. Hij had een schuldgevoel. Is hij door de zwangerschap in paniek geraakt? Was hij bang om opnieuw een kleine mens vast te houden? Ik zal het nooit weten, want een afscheidsbrief liet hij niet achter."

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen over zelfdoding? Voor jezelf of iemand uit je omgeving? Bel de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 02/649 95 55. 's Avonds (behalve woensdag en zaterdag) kan je chatten van 19.00 - 21.30 uur op zelfmoordlijn.be

TOON VERHEIJEN