Eersteklassers: "Anderlecht wordt kampioen"

Print
Eersteklassers: "Anderlecht wordt kampioen"

Eersteklassers: Anderlecht wordt kampioen

Anderlecht wordt kampioen, gevolgd door Club Brugge. Dat is de conclusie van een rondvraag die uw krant deed bij de dertien eersteklassers die niet meer in aanmerking komen voor de titel.

Twaalf van de dertien keer werd Anderlecht naar voor geschoven als kampioen. "Anderlecht zit gewoon in de beste uitgangspositie met een voorsprong van twee punten en het heeft op papier het gemakkelijkste programma", zegt Genkaanvoerder Jelle Vossen.

De meeste spelers kiezen resoluut voor Anderlecht, maar hier en daar zijn er ook positieve geluiden over Club Brugge. "Als er nog een onderlinge confrontatie tussen Anderlecht en Club op het programma zou staan, had ik misschien iets anders gezegd, maar tegen Lokeren en Zulte Waregem zal Anderlecht het wel afmaken", vermoedt Bernt Evens van Cercle Brugge

"Ik hoop dat Anderlecht kampioen wordt, want ik ben tegen de play-offs", zegt Wesley Sonck van Waasland-Beveren. "Anderlecht verdient de titel omdat het een heel seizoen aan de leiding heeft gestaan. In dat opzicht verdient Zulte Waregem het om tweede te worden, maar ik denk dat Club het haalt."

Slechts één speler gokt op Club Brugge. Beerschotdoelman Stijn Stijnen, niet toevallig een ex-speler van blauw-zwart, ziet Bacca en co nog over Anderlecht springen. "Club Brugge won de meeste wedstrijden in play-off 1 en is het best in vorm", verklaart Stijnen.

Lees meer in uw krant.

GeGy, ThSt, PiHe, EdSo