Extremisten bedreigen België opnieuw (video)

Print
Anjem Choudary en Abu Abdullah Al-Britani, kopstukken van de extremistische beweging Sharia4UK, spreken in nieuwe videoboodschappen dreigende taal aan het adres van België. Aanleiding is de arrestatie van Fouad Belkacem.

"Als moslims worden vervolgd, dan komt er revolutie, en alleen Allah weet wat de gevolgen dan zullen zijn voor België”, zegt Choudary in een filmpje op YouTube. “Wie moslims het zwijgen oplegt, raakt in de problemen. Er komt een hele generatie die meer zal doen dan spreken, want hun stem wordt niet gehoord. Daag de moslims niet uit!”

Abu Abdullah Al-Britani (foto) eindigt zijn exposé met een dreigement aan België: “We komen u vernietigen.”

Peter Velle, expert in moslimextremisme, noemt de filmpjes verontrustend. “Choudary wordt bijvoorbeeld nauwlettend in de gaten gehouden door de Britse veiligheidsdiensten. Hij is een fundamentalist en heeft banden met veroordeelde terroristen. Hij was ook de mentor van de daders van de zelfmoordaanslagen in Londen van 7 juli 2005.”

Bronnen bij justitie bevestigen dat de filmpjes ernstig worden genomen. Niet zozeer voor de inhoud, maar wel voor de boodschappers. “Zo deden ze dat ook in 2005. Ze organiseren nooit zelf een aanslag, maar hopen dat iemand de boodschap oppikt en uitvoert.”

Het is niet de eerste keer dat moslimextremisten België bedreigen omdat justitie Belkacem aanpakt. Drie weken geleden was het de radicale prediker Omar Bakri Mohammed die vanuit Libanon met vergeldingsacties dreigde.

Choudary kreeg in Antwerpen 1 jaar cel in het proces tegen Sharia4Belgium. Lees hierover alles op de expertenpagina van John De Wit.

Videoboodschap van Abu Abdullah Al-Britani:

Videoboodschap van Anjem Choudary:

Anjem Choudary tijdens een interview met CNN:

Bekijk ook de reportage van vtm:

AK
Beelden: YouTube, vtm