Sir Alex verlaat Old Trafford met een overwinning

Print
Sir Alex verlaat Old Trafford met een overwinning

Sir Alex verlaat Old Trafford met een overwinning

Sir Alex Ferguson zag bij zijn afscheid van Old Trafford zijn Red Devils winnen met 2-1 van Swansea City. Het was zijn 1499e en voorlaatste wedstrijd aan het hoofd van Manchester United.

De doelpunten van Man U, sinds 22 april voor de 20e keer uitgeroepen tot landskampioen, kwamen op naam van Chicharito (39') en Rio Ferdinand (87'), Micho bracht Swansea op gelijke hoogte in de 49e minuut.

Sir Alex, manager-trainer van Manchester United sinds 1986, zal de Reds voor de laatste keer leiden op 19 mei in de wedstrijd op het veld van West Bromwich Albion, de ploeg van Romelu Lukaku.

Rooney

De 71-jarige Schot verklaarde nog waarom Wayne Rooney niet werd opgesteld. "Ik denk niet dat Wayne Rooney stond te springen om mee te spelen, want hij heeft een transfer gevraagd." Ferguson bevestigde op die manier de geruchten in de Engelse media van afgelopen week.

Rooney zou een transfer aangevraagd hebben bij de Engelse topclub. Er werd gemeld dat Europese topclubs als Paris Saint-Germain en Bayern München interesse hadden getoond in de 27-jarige topspits.

Sir Alex probeerde de geruchtenmolen meteen ook een halt toe te roepen: "We laten hem niet gaan. Ik denk dat hij gewoon gefrustreerd is omdat hij de laatste weken wat minder vaak aan spelen toekwam."

Foto EPA