Kittel is eindwinnaar Ronde van Picardië, Boonen 55e

Print
Kittel is eindwinnaar Ronde van Picardië, Boonen 55e

Kittel is eindwinnaar Ronde van Picardië, Boonen 55e

De Duitser Marcel Kittel (Argos-Shimano) heeft de wielerronde van Picardië op zijn naam geschreven.

Kittel was zondag in een massaspurt de beste in de derde en laatste rit, van Nanteuil-le-Haudouin naar Soissons (171 km). De Duitser had vrijdag ook de openingsetappe gewonnen.

Kittel nam op de slotdag de leiderstrui over van de Fransman Bryan Coquard (Team Europcar), die zaterdag rit 2 had gewonnen.

Boonen: "Conditie veel beter"

Tom Boonen (Omega Pharma-Quick.Step) sloot de driedaagse Ronde van Picardië af met een 55e plaats in de eindstand. "Mijn conditie is al veel beter na de Ronde van Picardië", verklaarde Boonen na afloop op de website van zijn ploeg. De ex-wereldkampioen kwam in Picardië voor het eerst sinds zijn val in de Ronde van Vlaanderen in actie.

"Deze drie dagen verliepen beter dan ik had verwacht", stelde de wederoptredende Belgische kampioen. "Natuurlijk is mijn conditie nog niet super, maar ik maakte op dit vlak al veel vooruitgang. En ik had ook geen pijn in mijn heup of rug, ik ben dus erg gelukkig."

"Ik had wel pijn in mijn nek, maar ik denk dat dat een gevolg is van mijn fietshouding in de afgelopen weken. Nu moet ik alleen nog trainen met de juiste continuïteit en intensiteit om klaar te zijn voor de volgende afspraken", besloot Boonen, de laatste Belgische winnaar in de Ronde van Picardië (2004).

Foto Belga