Cercle lonkt naar behoud na zege tegen Westerlo

Print
Cercle lonkt naar behoud na zege tegen Westerlo

Cercle lonkt naar behoud na zege tegen Westerlo

Na twee speeldagen is Cercle Brugge meer dan ooit superfavoriet voor winst van de eindronde in tweede klasse. Na winst bij Moeskroen-Péruwelz haalde groen-zwart ook de volle buit tegen Westerlo en leidt zo de poule met 6 op 6.

Vier dagen na de verloren bekerfinale moest Cercle alweer aan de bak voor een levensbelangrijke wedstrijd. De wedstrijd tegen Racing Genk zat de Bruggelingen duidelijk nog in de benen want ze konden tegen de Kempenaars niet echt overtuigen. Het tempo lag te laag om Westerlo onder druk te kunnen zetten. In de eerste helft hielden beide teams elkaar in evenwicht.

De kentering volgde echter na 36 minuten spelen. Scheidsrechter Efong Nzolo toonde Jarno Molenberghs de rode kaart na een drieste tackle op Mertens. Coach Denis Van Wijk was genoodzaakt om te schuiven en haalde spits Owuso eruit en posteerde Wilmet eenzaam en alleen in de aanval.

Westerlo leek zich van dan af tevreden te stellen met een punt, maar 20 minuten voor tijd werd er een kruis gemaakt door die plannen. Kenneth Schuermans (foto) trapte de bal knullig in eigen doel. De bezoekers waren niet bij machte om daarop een antwoord te bieden. De beste kansen waren nog voor de winnaar van play-off III, maar Bart Deelkens redde een kopkans van Bakenga en een schot van D'Haene. Westerlo had nog een kans op de 1-1, maar Wilmet trapte naast.

Moeskroen-Péruwelz wint

In de andere wedstrijd sprokkelde Moeskroen-Péruwelz zijn eerste punten in de eindronde. De Henegouwers gingen met 1-2 winnen bij WS Woluwe. Moeskroen kwam al na vier minuten op voorsprong via Bova. Vlak voor rust kwamen de bordjes weer gelijk te staan. Yagan trapte een strafschop binnen.Tien minuten na de rust konden de bezoekers weer juichen. Ruiz scoorde de 1-2.

Na twee speeldagen staat Cercle Brugge al drie punten los. Moeskroen-Péruwelz volgt op de tweede plaats met drie punten. WS Woluwe en Westerlo delen de derde plaats met een punt. Cercle kan donderdag al een cruciale stap richting behoud zetten als het thuis wint van Woluwe.

Foto VDB