Been: "En nu de boel helemaal op zijn kop zetten"

Print

Been: En nu de boel helemaal op zijn kop zetten

Even na drieën was het, toen Mario Been donderdagnacht zijn bed had opgezocht. De gewonnen bekerfinale hield de spelers van KRC Genk lang wakker. Maar vanavond wacht een cruciale wedstrijd tegen Anderlecht. “We zouden vandaag graag de boel helemaal op zijn kop zetten”, grijnsde Mario Been vrijdag op de persconferentie na de bekerzege. “Wij mogen en zij moeten. En we hebben donderdag ondervonden dat dat een wereld van verschil betekent.”

“We mikken nu op de tweede plaats, die een ticket voor de voorrondes van de Champions League oplevert. En zelfs nog hoger. Want met een negen op negen zijn we straks gewoon kampioen. Dat heb ik vrijdagochtend aan het ontbijt tegen mijn spelers ook verteld", aldus Been.

"Wat is dat nu, drie keer winnen in één week? Een makkelijke weekie wordt het niet, met Anderlecht, Standard en Club. Maar we geloven er wel in. Want deze groep kan heel veel en de honger is nog steeds groot. Daarom werd er donderdag ook niet veel gedronken, iedereen is gefocust.”"Bij een nederlaag is het sowieso gedaan", realiseert de coach zich wel. "Toch ligt de druk bij Anderlecht. Zij moéten kampioen worden, wij niet. Ook daarom voelt die beker heerlijk aan, wij hebben onze prijs op zak. Maar we willen meer, ik voel enorm veel gedrevenheid in de kleedkamer. Deze groep is uit het juiste hout gesneden.”

Heksenketel

Anderlecht mag zich alleszins aan een heksenketel verwachten. Het Genkse bestuur hoopt dat de Genkse fans hun blauw-witte vlaggen van op de Heizel mee naar de bomvolle Cristal Arena brengen. En zorgt zelf voor vuurwerk, om de vlam in de pan te jagen.

Lees het volledige interview met Mario Been in de weekendeditie van Het Belang van Limburg.

Volg de topper vanaf 18 uur live op deze website.

Lees ook: Voorzitter belooft Genk-spelers extra premie voor de dubbel.

MG
Foto's JG