Negen verdachten opgepakt na aanslagen in Turkije (oproep)

Print
Negen verdachten opgepakt na aanslagen in Turkije (oproep)

Negen verdachten opgepakt na aanslagen in Turkije (oproep)

Er zijn negen verdachten opgepakt in het kader van het onderzoek naar de dubbele aanslag met een bomauto zaterdag in Reyhanli, een Turkse stad vlakbij de grens met Syrië. Dat heeft de Turkse vicepremier Besir Atalay zondag gezegd op een persconferentie. Bij de aanslag vielen 46 doden.

Lees ook:
Dodental na aanslagen in Turkije loopt op
Minstens 40 doden bij bomaanslag aan Turks-Syrische grens


Hebt u familieleden in Reyhanli of kent u er mensen? Laat het ons weten op hier@reageren.be. Vergeet uw naam en telefoonnummer niet te vermelden.


Het Syrische regime van president Bashar al-Assad heeft zondag elke betrokkenheid ontkend bij de dubbele aanslag die zaterdag het leven kostte aan 46 mensen in Reyhanli, een Turkse stad vlakbij de grens met Syrië. Dat gebeurde bij monde van minister van Informatie Omrane al-Zohbi.

"Het is (de Turkse premier) Erdogan die ondervraagd moet worden over deze daad (...) Hij en zijn partij dragen de rechtstreekse verantwoordelijkheid", zei al-Zohbi tijdens een persconferentie die uitgezonden werd op de Syrische staatstelevisie. De minister noemde de Turkse eerste minister een "moordenaar".

De Turkse minister van Binnenlandse Zaken Muammer Güler stelde zaterdag dat de daders van de dubbele aanslag met een bomauto banden hebben met organisaties die dichtbij het Syrische regime staan. De Turkse regering steunt de Syrische rebellen.

Belga
Foto Reuters