Mano Mundo start met 18.000 bezoekers

Print
Mano Mundo start met 18.000 bezoekers

Mano Mundo start met 18.000 bezoekers

Ondanks het zeer wisselvallige weer zijn zaterdag toch al zo’n 18.000 bezoekers naar Mano Mundo afgezakt. Dat komt onder meer omdat er op het ruime festivalterrein op De Schorre ook ‘binnen’ in de tenten altijd wat te beleven valt of tal van workshops gegeven worden. Ook in de gezellige circustent was het lekker schuilen.

Een van de verrassende muzikale hoogtepunten was zeker het reggae-optreden van de Ashamband, Johnny Den Artiest en Slongs Dievanongs, de frontzangeres van Halve Neuro die nu ook solo gaat.

Afsluiters op het hoofdpodium waren The Dhol Foundation; de wereldwijd bekende groep rond Johnny Kalsi is dit jaar immers een van de headliners. De Indische Brit en zijn groep maakten er een drumfeest van waarbij je niet kon blijven stilstaan. Zeker niet als ze het erg toepasselijke After the rain speelden.

Zondag kun je onder meer naar het WWF-project Radio Oorwoud met Dimitri Leue en Hannelore Bedert. Nadien zijn er nog Bart Peeters of Zap Mama dat net zoals Mano Mundo 20 jaar bestaat.

Mano Mundo staat dit jaar compleet in het teken van Stop de honger! Wie arriveerde werd bestickerd met ‘Oef, ik heb vandaag geen honger’ of ‘Pech. Ik lijd vandaag honger.’ Heel wat ngo’s of verenigingen speelden ook op het thema in.

PP
Foto PDR