Dodental na aanslagen in Turkije loopt op: Kent u er mensen?

Print

Dodental na aanslagen in Turkije loopt op: Kent u er mensen?

VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon en de Amerikaanse buitenlandminister John Kerry Saturday hebben de dubbele bomaanslag in Turkije scherp veroordeeld. Bij de aanslagen kwamen minstens 43 mensen om het leven. Binnen de Turkse regering wordt met beschuldigende vinger naar Syrië gewezen.

De explosie van twee bomauto's kostte zaterdag in het Turkse stadje Reyhanli nabij de Syrische grens minstens 43 mensen het leven. Er zijn ook minstens honderd gewonden gevallen. De aanslag is tot dusver niet opgeëist, maar twee Turkse vicepremiers verklaarden zaterdagavond dat de daders banden zouden hebben met de Syrische inlichtingendienst.

Lees ook: Minstens 40 doden bij bomaanslag aan Turks-Syrische grens


Hebt u familieleden in Reyhanli of kent u er mensen? Laat het ons weten op hier@reageren.be. Vergeet uw naam en telefoonnummer niet te vermelden.
In een reactie veroordeelde Ban "alle daden van terrorisme". De secretaris-generaal van de Verenigde Naties hamerde erop dat geen enkel doel aanvallen op burgers kan rechtvaardigen en sprak de hoop uit dat de daders snel berecht zouden worden.

Namens de VS veroordeelde Kerry de aanslagen. Door het sterke partnerschap met Turkije raken ze de VS persoonlijk, zo stelde de buitenlandminister.

Navo-baas Anders Fogh Rasmussen bestempelde de bomaanslagen als "verachtelijk" en beklemtoonde evenzeer de solidariteit van zijn organisatie met lidstaat Turkije.

Belga
Foto's EPA