Vier Vlaamse tv-programma's genomineerd voor World Media Awards

'Quiz me Quick', 'Loslopend wild', 'Wat als?' en 'Picknick met taart' zijn genomineerd voor de Banff World Media Awards, ook gekend als de 'Rockies', op het Banff World Media Festival in Canada.

mceulemans

De drie eerste programma's zijn Vlaamse producties, het laatste is een Belgisch-Nederlands-Spaanse coproductie. Dat meldt het VAF, het Vlaams Audiovisueel Fonds, vrijdag. Het festival vindt plaats van 9 tot 12 juni.

Vlaamse nominaties

'Quiz me Quick', de fictiereeks die geschreven werd door Bart De Pauw en uitgezonden werd op de openbare omroep, is kandidaat in de sectie sitcoms. Eerder werd de reeks al geselecteerd voor het Parijse festival Séries Mania.

Het sketchprogramma 'Wat als?' op 2B, dat vorig jaar al een Rockie kreeg, maakt dit jaar opnieuw kans op de prijs voor de beste komedie. Ook 'Loslopend wild', dat begin dit jaar te zien was op één, kan als komedie in de prijzen vallen.

Coproductie

'Picknick met taart' ten slotte, een geanimeerd kinderverhaal dat het Nederlandse Submarine coproduceerde met de Belgische animatiestudie Walking the dog en het Spaanse Tomavistas, is genomineerd als crossmediaal filmproject in het interactieve luik van het festival.

Het Banff World Media Festival is een internationaal media-evenement in Banff, Alberta. Bekende namen als John Cleese en Ricky Gervais vielen er al in de prijzen. Naast de competitie zijn er ook vele rondetafelgesprekken, briefings en meetings voor professionals uit de mediasector.

Belga Archieffoto