Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Angel Cordero was de echte 'redder' van Amanda Berry

Charles Ramsey is de nieuwe held en hype in de Verenigde Staten na zijn inmiddels befaamde tv-interview. Daarin legde de zwarte man in veel geuren en kleuren uit hoe hij Amanda Berry en haar kind uit de woning van haar ontvoerder Ariel Castro hielp ontsnappen. Nu blijkt dat Ramsey eigenlijk niet de eerste man was om ter hulp te snellen.

jrosquin

De persoon die vermoedelijk als eerste reageerde op de hulpkreten van Amanda Berry was Angel Cordero, een Spaanstalige man die aan de overkant van de straat van het horrorhuis in de Amerikaanse stad Cleveland woont.

"Ik hielp haar en ik was er als eerste bij", vertelt Cordero aan het lokale tv-station WEWS in het Spaans. Zijn versie wordt bevestigd door de plaatselijke politie. Volgens Cordero hoorde hij gegil en kwam hij meteen zijn deur uit. De man zag vanuit het huis iemand wuiven. De vrouw riep hem toe dat ze al tien jaar vastgehouden werd, waarop Cordero niet aarzelde en de deur instampte. Op die manier kon Amanda Berry het huis uitrennen.

Op dat eigenste moment kwamen andere buurtbewoners aangelopen, waaronder ook Charles Ramsey. Het was ook Cordero die Berry naar eigen zeggen naar de overkant van de straat begeleidde, waar ze uiteindelijk bij een andere buur thuis naar de politie belde.

Naast Berry werd ook haar kind en twee andere ontvoerde vrouwen, Gina DeJesus en Michelle Knight bevrijd.

Bron: The Huffington Post Foto Epa: Angel Cordero

Bekijk een nieuwsreportage:

Lees ook:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer