Cleveland-ontvoerder riskeert de doodstraf

Een Amerikaanse procureur meent dat Ariel Castro, die in verdenking is gesteld voor de opsluiting en verkrachting van drie jonge vrouwen gedurende tien jaar, in aanmerking zou kunnen komen voor de doodstraf in verband met de vermeende onderbreking van zwangerschappen.

evrolix

"Het parket gaat tenlasteleggingen vorderen voor elk geval van seksuele agressie en poging tot doding, en voor elk geval van doding met verzwarende omstandigheden die hij heeft gepleegd door zwangerschappen te onderbreken", verklaarde procureur Timothy McGinty van Cuyahoga.

"Mijn bureau gaat ook een procedure starten om de mogelijkheid na te gaan om aanklachten te zoeken waarvoor de doodstraf in aanmerking komt", luidde het. Hij herinnerde eraan dat de wetten van Ohio, in het noorden van de Verenigde Staten, de doodstraf voorzien "voor de meest perverse criminelen".

Eerder op de dag verscheen Ariel Castro, een 52-jarige buschauffeur, kortstondig in een rechtbank in Cleveland. Hij werd woensdag in verdenking gesteld voor verkrachtingen en vier gevallen van vrijheidsberoving: die van Amanda Berry en haar zesjarige dochter die tijdens de gevangenschap geboren werd, van Gina DeJesus en van Michelle Knight. Met de hulp van een buurman kwam maandag een einde aan hun jarenlange opsluiting.

Procureur McGinty preciseerde dat de speurders de slachtoffers blijven ondervragen en het horrorhuis waarin ze vastgehouden werden blijven onderzoeken. Na afloop van dat onderzoek verwacht hij dat er nog zwaardere tenlasteleggingen zullen worden gevorderd. De magistraat herhaalde dat de woning in de arbeiderswijk van Cleveland een echte "folterkamer en een persoonlijke gevangenis was in het hart van onze stad". Het geweld dat de slachtoffers moesten ondergaan, "valt niet te begrijpen".

Belga

Foto AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer