KRC Genk wint Beker van België

Print

KRC Genk wint Beker van België

KRC Genk heeft voor de vierde keer in zijn bestaan de Beker van België gewonnen. Het won donderdagavond met 0-2 van Cercle Brugge. Kumordzi en Vossen forceerden de goals, laat in de tweede helft.

Vossen: "Eind goed, al goed"

Hoewel Racing Genk torenhoog favoriet was voor de Beker, bleef het toch opletten geblazen voor een stevig Cercle Brugge. Genk-coach Mario Been had vooraf ook gewaarschuwd voor onderschatting. Rudy mocht starten in plaats van de geblesseerde Evens en daardoor kwam Cercle bij momenten gevaarlijk uit de hoek.

Sterkste 11

Cercle-coach Lorenzo Staelens gaf vooraf aan dat de eindronde om een plaats in eerste klasse voorrang had, maar daar was in de opstelling niets van te merken. Dezelfde eld die bij Moeskroen-Péruwelz gingen winnen, stonden aan de aftrap. Mario Been liet Simaeys en Tshimanga postvatten, ten nadele van Mbodji en Hamalainen.

Na een kwartier kon Cercle als eerste dreigen via Rudy. Die poortte Koulibaly en mocht de 16 infiltreren Köteles verkleinde de hoek goed en de Portugese spits knalde in het zijnet. Vijf minuten later kon Cornelis gevaarlijk voorzetten, maar Boi aaide enkel de bal. Een loeihard schot van Smolders vloog niet veel later hoog over.Evenwichtige eerste helft

Na een half uur moest Verbist tussenbeide komen op een poging van De Ceulaer. De snelle aanvaller ontsnapte aan bewaker Wils en kwam vanuit een scherp hoek alleen voor de Cercle-goalie, die met een voetveeg de goal voorkwam.

Vlak voor rust duwde Genk het gaspedaal nog eens in. Verbist liet zich niet verrassen door een krullend schot van Joseph-Monrose. De harde schuiver van Vossen strandde op de sterk keepende Cercle-doelman.

De eerste helft was aangenaam, met aanvalsgolven aan weerszijde. Cercle toonde zich opvallend weerbaar en leek alvast niet van plan om de wedstrijd al vroeg uit handen te geven. Groot doelgevaar bleef echter uit.

Gaspedaal induwen

Genk kwam uit de kleedkamer met een grotere drang naar voor. Een uitstekend spelende Joseph-Monrose vond Simaeys aan de tweede paal, maar die kopte de bal naast. Het was voor Genk het signaal om helemaal door te duwen, geruggesteund door 31.000 vurige Genk-supporters.

Iets na het half uur dreigde de wedstrijd stil te vallen. Hyland liet de bal glippen en Uchebo dreigde gevaarlijk te worden, maar Simaeys zat er nog net op tijd tussen. Even later ontsnapte de pas ingevallen Bakenga aan zijn bewaker, maar zijn schot kwam niet door de verdediging.Late beslissers

Pas in de 84ste minuut kon Genk de zijn aanhoudend drukken verzilveren. Kumordzi mocht strak binnenkoppen nadat William slecht verdedigde op een vrije trap van Hyland. Genk was in extase.

In minuut 89 stelde Vossen de bekerwinst veilig door een mooie assist van Buffel knap over Verbist te stiften. Een moedig Cercle moest dan toch buigen voor de Limburgers.

Lees ook:
Herbeleef de bekerfinale, fase per fase
De Ceulaer: "Mooiste ervaring ooit"
Been: "We verdienen deze Beker"


MCe
Foto's JG/PN