Auto vader vermiste broertjes gezien in Rhenen bij Utrecht

Print
Auto vader vermiste broertjes gezien in Rhenen bij Utrecht

Auto vader vermiste broertjes gezien in Rhenen bij Utrecht

De auto van de vader van de vermiste jongetjes Ruben (9) en Julian (7) heeft in de nacht van maandag op dinsdag gereden op de provinciale weg N233 in Rhenen, in de buurt van Utrecht. Rond 01.40 uur reed de auto over de Rijnbrug. De Nederlandse politie heeft ook hulp gevraagd in België en Duitsland, aangezien de vader ook via die landen gereden kan zijn.

De politie liet donderdag weten dat uit onderzoek is gebleken dat de man langs Rhenen is gereden. Ze zoekt hulp van het publiek in de zoektocht naar de broertjes, die al sinds maandag vermist zijn en vraagt particulieren en bedrijven die mogelijk een camera gericht hebben staan op die wegen, dat aan de politie te melden.

Zelfdoding

De 38-jarige vader werd dinsdag dood aangetroffen in een recreatiegebied in Doorn en bleek zelfdoding te hebben gepleegd. De kinderen zijn maandagavond voor het laatst gezien. Op dat moment waren ze bij hun vader. Woensdag overdag is de speurtocht verlegd in de richting van het Zuid-Limburgse Neerbeek.

Op camerabeelden van een onbemand pompstation in dat dorp is te zien dat de vader daar maandagavond om 22.15 uur heeft getankt. Zijn zoontjes zijn enkele uren eerder nog gezien in Vleuten, de wijk in Utrecht waar de man woonde. Hij had daar een organisatie-adviesbureau. Of hij de kinderen in Zuid-Limburg nog bij zich had, is volgens de politie onduidelijk.

Route achterhalen

Rechercheurs hebben eerder al alle beelden van wegen tussen Vleuten, Zuid-Limburg en Doorn opgevraagd om erachter te komen welke route de vader heeft gereden en of de broertjes nog ergens te zien zijn. Ook is hulp gevraagd in België en Duitsland, aangezien hij ook via die landen gereden kan zijn.

Belga