1.400 geëvacueerde Wetterenaren terug thuis

Print
1.400 geëvacueerde Wetterenaren terug thuis

1.400 geëvacueerde Wetterenaren terug thuis

De voorbije dagen mochten reeds duizendvierhonderd inwoners van Wetteren terugkeren naar hun huis. Dat meldt gouverneur Jan Briers. Voorheen werd gezegd dat ongeveer vijfhonderd mensen geëvacueerd werden, maar het ging om vijfhonderd woningen. In totaal wachten nog zeshonderd personen op het signaal om naar huis te gaan.

De terugkeeroperatie verloopt uitzonderlijk goed door de extra meetploegen die ter plaatse kwamen. De bewoners die in de Hekkerstraat, Schuttersveld, Scheldedreef, Scheldekaai, Zuiddreef, Langewegel, Warandestraat en Victor Van Sandelaan wonen, werden begeleid teruggebracht naar hun huizen. De controlemetingen leveren voorlopig gunstige resultaten op. Slechts één woning mag niet betreden worden door de vaststelling van licht verhoogde waarden.

De andere bewoners kunnen donderdag- of vrijdagavond terugkeren. Ongeveer 170 mensen moeten nog wat meer geduld hebben. Het gaat om 48 bewoners van 17 huizen in een straal van 250 meter rond de plaats van de ramp, die ten minste tot 18 mei elders opvang krijgen, en nog een 120-tal mensen die in de omgeving van de pompput aan de 18 Augustuslaan en de Warandelaan wonen. Voor die laatste groep mensen wordt dag per dag en uur per uur bekeken wanneer ze terug naar huis kunnen.

Foto Belga

Nick Lodewyckx