Rode Duivels bereiken hoogste plaats ooit op FIFA-ranking

Print
Rode Duivels bereiken hoogste plaats ooit op FIFA-ranking

Rode Duivels bereiken hoogste plaats ooit op FIFA-ranking

België stijgt donderdag op de nieuwe wereldranglijst van de Wereldvoetbalbond FIFA een plaats naar nummer 15. Nooit eerder sinds de introductie van de ranking in december 1992 stonden de Rode Duivels zo hoog.

België speelde sinds de publicatie van de vorige ranglijst op 11 april geen enkele wedstrijd maar profiteert van het plaatsenverlies van Mexico, dat van 14 naar 16 tuimelt. De zestiende plaats van vorige maand was een evenaring van de beste klassering van België tot nog toe. Ook in 2003 en 2004 stond België al eens zestiende op de ranglijst.

Eind mei blazen de troepen van Marc Wilmots verzamelen voor een stage in de Verenigde Staten. Op 29 mei spelen ze er in Cleveland een oefenduel tegen de VS. Die match geldt als ultieme voorbereiding op het WK-kwalificatieduel van 7 juni in Brussel tegen Servië, een match die op amper twee minuten uitverkocht was.

Lees ook: Wilmots mikt op top-10 FIFA-ranking: "Maar eerst kwalificatie"

Kroatië blijft de best gerangschikte natie in WK-kwalificatiegroep A. Luka Modric en co behouden hun vierde plaats. Servië is 40e (status-quo), Wales 49e (status-quo), Schotland 78e (-1) en Macedonië 84e (-1).

In de top drie wijzigt er niets. Wereld- en Europees kampioen Spanje blijft het beste voetballand ter wereld voor Duitsland en Argentinië. De volgende FIFA-ranglijst wordt bekendgemaakt op 6 juni.

Lees ook: België-Servië razendsnel uitverkocht

Belga
Archieffoto