Acht verdachten diamantroof blijven aangehouden

Print
Acht verdachten diamantroof blijven aangehouden

Acht verdachten diamantroof blijven aangehouden

De Brusselse onderzoeksrechter heeft woensdagavond en -nacht acht mensen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij de diamantroof op de luchthaven Brussels Airport, in februari. Ze zijn in verdenking gesteld voor lidmaatschap van een criminele organisatie en heling. Hun juiste rol en aandeel bij de overval en de heling van de buit moet nog verder onderzocht worden. Dat meldt het Brusselse parket.

Lees ook: Franse verdachte diamantroof ontkent betrokkenheid

De acht waren woensdagochtend opgepakt bij een reeks van een 40-tal huiszoekingen in de Brusselse regio en elders in het land. Daarbij werden nog 16 andere personen opgepakt, maar die zijn na verhoor vrijgelaten. De aangehouden verdachten verschijnen begin volgende week voor de Brusselse raadkamer.

De overval op de luchthaven van Zaventem op 18 februari werd gepleegd door minstens 8 gewapende en gemaskerde mannen. Die drongen via een gat in de omheining het luchthaventerrein binnen en reden vervolgens tot aan een vliegtuig van de Zwitserse luchtvaartmaatschappij Swiss, waar een waardetransport van Brink's stond. De overvallers haalden 121 colli's met voornamelijk diamanten uit het vliegtuig en gingen er met hoge snelheid vandoor.

De federale gerechtelijke politie van Brussel en van Asse voerden het onderzoek naar de roof, in samenwerking met de gerechtelijke overheden van Frankrijk, Zwitserland en Luxemburg. Dat leidde dinsdag tot de aanhouding in Frankrijk van de 43-jarige Marc Bertolbi, een Fransman met een zwaar gerechtelijk verleden. Dat zou één van de uitvoerders van de overval zijn.

Lees ook: 31 verdachten van spectaculaire diamantroof Zaventem opgepakt

Verschillende buitenlandse media melden intussen dat er in Zwitserland acht verdachten zouden opgepakt zijn, en niet zes, zoals eerder werd gemeld, en dat twee van die acht personen zouden aangehouden zijn. Het Brusselse parket kan daarover voorlopig geen commentaar kwijt.

Belga
Archieffoto