Franse verdachte diamantroof ontkent betrokkenheid

Print
Franse verdachte diamantroof ontkent betrokkenheid

Franse verdachte diamantroof ontkent betrokkenheid

De Fransman die ervan wordt verdacht in februari te hebben deelgenomen aan de spectaculaire diamantroof op de luchthaven van Zaventem, ontkent elke betrokkenheid. Dat werd woensdag vernomen bij zijn advocaat.

Lees ook: 31 verdachten van spectaculaire diamantroof Zaventem opgepakt

"Marc Bertolbi ontkent formeel elke deelname aan de inbraak en wacht met ongeduld op zijn uitlevering aan België om uitleg te kunnen geven over de aanklachten", verklaarde zijn advocaat, meester Olivier Rondu.

De 43-jarige verdachte is afkomstig uit het departement van de Moezel. Hij heeft een aantal bezittingen in Metz, in Antibes en Cannes in het zuiden van Frankrijk, en in Casablanca. De Marokkaanse stad is ook zijn hoofdverblijfplaats. Bertolbi is in Marokko eigenaar van een restaurant en een luxewagensbedrijf.

De gerechtelijke politie van Nancy pakte hem dinsdag op aan het station van Ars-sur-Moselle. In zijn Porsche vonden de speurders 60.000 euro. Er kon niet meteen worden verklaard waar het geld vandaan kwam.

Bertolbi werd eerder vervolgd voor oplichting en diefstal in Frankrijk en liep een celstraf op. Op 16 mei wordt mogelijk beslist over zijn uitlevering aan ons land.

Belga
Archieffoto