Enkel hoofdverdachte in ontvoeringszaak Cleveland beschuldigd

De hoofdverdachte in de spectaculaire ontvoeringszaak die eerder deze week in Cleveland (Ohio) aan het licht kwam, is in verdenking gesteld voor ontvoering en verkrachting. Dat heeft procureur Victor Perez bekendgemaakt tijdens een persconferentie.

fvranckx

Lees ook: Politie vindt touwen en kettingen in gruwelhuis Cleveland Vermiste vrouwen na jaren teruggevonden

De 52-jarige Ariel Castro wordt beticht van de verkrachting van Amanda Berry, Gina DeJesus en Michelle Knight tijdens hun opsluiting in zijn woonst.

Zijn broers Onil en Pedro Castro, die samen met hem werden opgepakt, zijn niet in verdenking gesteld in het dossier. Er zijn geen bewijzen dat ze een rol hebben gespeeld in de misdaden tegen de vrouwen. Wel wacht hen nog aanklachten voor openstaande feiten die losstaan van de ontvoeringszaak.

Huis nooit verlaten

De drie vrouwen waren al zo'n tien jaar vermist en werden eigenlijk door iedereen doodgewaand, toen ze maandag met de hulp van een buurman wisten te ontkomen aan hun ontvoerder. Het adjunct-hoofd van de politie, Ed Tomba, verklaarde woensdag dat het trio tijdens zijn jarenlange opsluiting nooit het huis van Castro heeft verlaten.

Amanda Berry beviel in die periode van een meisje, dat ondertussen zes jaar oud is. Daardoor wordt Castro in verdenking gesteld van viervoudige ontvoering.

Belga Foto EPA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer