Oudenaarde weigert eindronde voor derde klasse te spelen

Print
Oudenaarde weigert eindronde voor derde klasse te spelen

Oudenaarde weigert eindronde voor derde klasse te spelen

Tweedeklasser Oudenaarde gaat in beroep tegen de beslissing van de Geschillencommissie van de KBVB om Oudenaarde geen punten toe te kennen voor de forfaitzege tegen White Star Woluwe. Dat maakte de club woensdag bekend. Oudenaarde weigert ook om de eindronde met de derdeklassers om het behoud in tweede te spelen.

Op 16 april had de Geschillencommissie een 5-0 forfaitzege toegekend aan Oudenaarde omdat White Star met Arthur Bacquet een niet-speelgerechtigde speler opgesteld had. Heist-op-den-Berg had daartegen als derde partij verzet aangetekend.

De commissie gaf Heist dinsdag gelijk en kende op basis van artikel 1917.1 geen punten toe aan Oudenaarde, hoewel de 5-0 zege wel blijft staan. Daardoor is Heist gered en werd Oudenaarde tot het spelen van de eindronde veroordeeld.

Lees ook: KSK Heist blijft in tweede klasse

Maar Oudenaarde vertikt het dus die eindronde te spelen. "In samenspraak met onze voorzitter, onze advocaten en onze coach hebben wij beslist om niet deel te nemen aan de eindronde, die volgende week voor ons zou starten", klinkt het op de website van de club, die raad zocht en vond bij advocaat De Maeschalck.

Als Oudenaarde in beroep geen gelijk zou krijgen, zal de club het daar niet bij laten. "Alle mogelijke opties zullen worden benut om ons gelijk te halen. De voetbalbond had blijkbaar, nadat ze ons eerst wel drie punten toekenden, ook nog een plan B achter de hand. Wel wij werken nu ook aan plan B. Vraag ons niet waar het gaat eindigen."

Belga
Archieffoto