Invaller Messi scoort twee keer tegen Betis

Print
Invaller Messi scoort twee keer tegen Betis

Invaller Messi scoort twee keer tegen Betis

Lionel Messi heeft FC Barcelona zondagavond weer een stap dichter bij de Spaanse landstitel gebracht. Hij startte op de bank tegen Real Betis, maar schonk zijn club toch de zege met twee doelpunten.

Al na twee minuten ging Alex Song in de fout en Dorlan Pablón schoof de openingstreffer onder Pinto in doel. Al snel gingen de Catalanen op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er via Alexis Sánchez, die een voorzet van Andrés Iniesta van dichtbij binnenkopte. David Villa miste een megakans, en ook Cristian Tello en Sánchez kwamen niet tot scoren. Kort voor de rust bracht Rubén Pérez de Andalusiërs opnieuw op voorsprong. Hij pegelde van ver de bal hard in de kruising.

Vlak na de rust zette Villa de bordjes in het Camp Nou weer gelijk. El Guaje kopte de voorzet van Dani Alves tegen de netten. Lionel Messi kwam in zijn plaats en de kleine Argentijn trof bij zijn eerste baltoets al meteen raak. Hij mikte een vrije trap prachtig in de winkelhaak. Wat later legde hij de 4-2 eindstand vast na knap combinatiespel van de thuisploeg. Met een geniaal hakpasje bediende Xavi Sánchez, die een vrijstaande Messi aanspeelde en Leo kon simpel zijn 46ste goal van het seizoen binnentrappen. In het slot ging Messi nog op wandel door de Sevillaanse defensie, maar aan de score veranderde niets meer.

Als Real Madrid woensdag niet wint van Málaga zijn de Catalanen kampioen.

Foto AFP