Bayern-voorzitter na 25 mei tijdelijk van zijn functie ontheven

Print
Bayern-voorzitter na 25 mei tijdelijk van zijn functie ontheven

Bayern-voorzitter na 25 mei tijdelijk van zijn functie ontheven

Uli Hoeness, de van fiscale fraude verdachte voorzitter van Bayern München, moet maandag op een bijeenkomst van de raad van commissarissen van de club aankondigen dat hij vanaf 25 mei tijdelijk zijn functie neerlegt gedurende het gerechtelijk onderzoek. Op die dag vindt de finale van de Champions League plaats. Dat heeft het Duitse weekblad Der Spiegel zondag vernomen.

Aanvankelijk wilden volgens Der Spiegel meerdere toplui uit het Duitse bedrijfsleven, die in het dagelijks bestuur van de Beierse club zetelen, dat Hoeness al voor de finale van 25 mei opstapte. Het betreft onder meer Herbert Hainer (Adidas), Martin Winterkorn (Volkswagen), Rupert Stadler (Audi) en Timothy Höttges, de toekomstige baas van Deutsche Telekom.

Maar na de 0-3 zege van afgelopen woensdag in de terugmatch van de halve finales van de Champions League tegen Barcelona was de euforie bij de supporters zo groot, dat de sponsors volgens Der Spiegel uiteindelijk akkoord gingen om te wachten tot de CL-finale tegen Borussia Dortmund in Wembley.

In een interview met het Duitse weekblad Die Zeit sloot Hoeness eerder zijn aftreden voor het plaatsvinden van de CL-finale uit.

Op 20 april onthulde de Duitse pers dat Hoeness geld verborg op een geheime bankrekening in Zwitserland. Op die manier zou hij miljoenen euro's aan belastingen hebben ontdoken. De zaak-Hoeness creëerde in Duitsland een grote polemiek over het bestrijden van belastingontduiking.

Foto EPA