Mogelijk nieuwe evacuaties bij takelen wrak in Wetteren

Print
Mogelijk nieuwe evacuaties bij takelen wrak in Wetteren

Mogelijk nieuwe evacuaties bij takelen wrak in Wetteren

Bij het takelen van het treinwrak in Wetteren moeten mogelijk opnieuw evacuaties gebeuren. Dat bevestigt gouverneur Jan Briers zondagavond. Een team van specialisten heeft intussen de zwarte doos van de goederentrein bovengehaald.

Het treinverkeer is minstens gedurende één week grondig verstoord. De mogelijkheid wordt niet uitgesloten dat bij de berging van het wrak opnieuw tijdelijke evacuaties moeten gebeuren. "Dat zal ten vroegste woensdag of donderdag gebeuren", zegt gouverneur Briers. "Als dat gebeurt, zullen we ook rekening houden met de omwonenden en dit laten gebeuren op momenten dat de meeste mensen niet thuis zijn: tussen 9 en 17 uur. Op die manier hopen we zo weinig mensen te storen."

Zwarte doos

Een team van specialisten heeft zondagmiddag de zwarte doos van de goederentrein in Wetteren bovengehaald. De zwarte doos is een belangrijk element in het onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. Dat meldt Thomas Baeken van spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel zondagavond.

De zwarte doos in de locomotief van de ontspoorde goederentrein werd zondagmiddag bovengehaald. Dat gebeurde onder begeleiding van een team van specialisten. Daarbij waren experten van de brandweer, van het parket, van Infrabel, van het onafhankelijk onderzoeksorgaan, van de spoorwegpolitie en van de firma die de zwarte doos maakt. "Het onderzoek naar de oorzaak van het ongeval is bezig. En de zwarte doos is een belangrijk element in dat onderzoek", aldus Baeken.

Belga

Foto Geert De Rycke