"Overleden bewoner zwaar geïntoxiceerd"

Print
"Overleden bewoner zwaar geïntoxiceerd"

Overleden bewoner zwaar geïntoxiceerd

De overleden persoon in Wetteren was volgens de eerste autopsie zwaar geïntoxiceerd. Dat bevestigt gouverneur Jan Briers zondagnamiddag. Maandag volgt een tweede autopsie.

In totaal werden 49 mensen opgevangen in het ziekenhuis. Twee ervan liggen zondagavond nog steeds op intensieve zorgen. Ook zes hulpverleners zijn uit voorzorg naar het ziekenhuis overgebracht.

Het overleden slachtoffer is inmiddels uit de woning gehaald en overgebracht naar het ziekenhuis in Aalst. Uit de eerste resultaten blijkt dat de man zwaar geïntoxiceerd was, aldus Briers. "Maandag wordt hij overgebracht naar het ziekenhuis van Antwerpen waar een tweede autopsie zal plaatsvinden."

Lees ook: Schoonzoon vindt lichaam van schoonvader in zijn huis

Extra nacht

Zo'n 500 mensen kunnen zondagavond nog niet naar hun huis terugkeren. In overleg met de burgemeester wordt een oplossing uitgewerkt voor mensen die medicijnen nodig hebben. Ook voor een negental mensen die nog een huisdier hebben in de zone, wordt een oplossing uitgewerkt.

Het overhevelen van het bluswater naar het schip is volgens Briers zondag om 17 uur. Dat zou volgens hem een twintigtal uur in beslag nemen. "Maar van zodra de rioleringen leeg zijn, en dat kan na een uurtje, beginnen we meteen ook met het spoelen van de leidingen. Ook dat zal een uurtje duren, maar tegen die tijd is het zondag 20 uur. Om op dat moment nog huis per huis metingen te laten uitvoeren en de bewoners een per een te laten terugkeren, krijgen we niet meer georganiseerd. Daarom zullen 400 à 500 mensen nog een nacht langer opvang moeten zoeken bij familie of ze kunnen terecht in Mariahaard."

Belga

Foto Belga