"Helft Facebook-gebruikers heeft minstens 342 vrienden"

Print
"Helft Facebook-gebruikers heeft minstens 342 vrienden"

Helft Facebook-gebruikers heeft minstens 342 vrienden

De helft van alle Facebook-gebruikers heeft minstens 342 of meer vrienden. Dat blijkt uit een mathematische analyse van 1 miljoen profielen door wetenschapper Stephen Wolfram. Daarnaast gedragen we ons erg stereotiep in wat we posten op Facebook. Mannen hebben het vooral over sport, vrouwen over gezondheid terwijl het weer en de files ons allemaal bezig houden.

Een miljoen mensen uit de hele wereld gaven Wolfram de toestemming om hun Facebook-profiel te gebruiken voor statistisch onderzoek. Uit het onderzoek van de Brit blijkt dat de mediaan wat het aantal vrienden betreft op 342 ligt. De helft van de onderzochte Facebook-gebruikers heeft dus méér dan 342 vrienden heeft en de helft minder. Verder blijkt ook dat vanaf de leeftijd van 20 jaar het aantal Facebookvrienden van de gemiddelde gebruiker begint te dalen.

Ook vermeldenswaardig: de meeste vrienden hebben jouw leeftijd. Maar: vanaf 45 jaar begint de vriendenpopulatie sterk te verjongen. Een vermoedelijke verklaring daarvoor zou volgens Wolfram kunnen zijn dat de kinderen van die veertigers ook Facebook beginnen te gebruiken. Twintigers hebben dan weer - niet echt verrassend - de meeste vrienden op Facebook, gemiddeld 400. Daarna zakt het getal met de leeftijd, tot 50 bij de senioren.

Foto AP