Kampioenenschaal Ajax valt voor derde keer (video)

Print
Met drie landstitels op rij lijkt op het eerste gezicht de kampioenschaal veilig bij Ajax, maar dat is allerminst het geval. Nog voordat aanvoerder Siem de Jong de zilveren trofee zondag na de 5-0 zege tegen Willem II in ontvangst mocht nemen, belandde de bokaal weer op de grond. Verdediger Daley Blind wilde de schaal even aanraken en dat had hij beter niet kunnen doen.

Jan Vertonghen en Maarten Stekelenburg lieten de schaal twee jaar geleden in het feestgedruis uit de bus vallen. Diezelfde Vertonghen liet de schaal vorig jaar na het kampioensduel met VVV-Venlo op zijn teen vallen.

Feestje bij ArenA

Ongeveer 20.000 Ajax-supporters hebben zondagmiddag trainer Frank de Boer en zijn spelers bij de ArenA in Amsterdam toegejuicht. De Boer bedankte een hele reeks mensen, onder wie zijn spelers. "Deze ploeg heeft het toch weer voor elkaar gekregen om de derde landstitel op rij te winnen".

De Boer en zijn team arriveerden rond 16.30 uur per bus, om een half uurtje later het podium te betreden. Aan de huldiging gingen diverse optredens vooraf, onder anderen van Danny de Munk en Dré Hazes.

In de menigte ontbreken een paar honderd van de fanatiekste supporters. Zij vertrokken na de gewonnen wedstrijd tegen Willem II naar het Leidseplein. Ze waren het er niet mee eens dat de huldiging bij de ArenA werd gehouden.

Op het eind van de middag waren 19 Ajax-fans opgepakt, de meesten voor het afsteken van vuurwerk of voor belediging van agenten. "Niets schokkends", aldus een woordvoerder van de politie.

Lees ook: Ajax pakt 32ste landstitel

Foto Photo News, AFP