Arnaud Démare eindwinnaar in Vierdaagse van Duinkerke

Print
Arnaud Démare eindwinnaar in Vierdaagse van Duinkerke

Arnaud Démare eindwinnaar in Vierdaagse van Duinkerke

De Fransman Arnaud Démare (FDJ) is zondag eindlaureaat van de Vierdaagse van Duinkerke (Fra/2.BC) geworden. Zijn leiderstrui kwam in de slotrit, over 163,8 kilometer tussen Estaires en Duinkerke, niet meer in het gedrang.

De vierde en laatste etappe werd gewonnen door de 25-jarige Fransman Yannick Martínez (la Pomme-Marseille), die een gegroepeerd peloton nog net kon voorblijven. De Duitser Matthias Friedemann werd tweede voor de Fransman Benoit Drujon.

Het was het drietal David Lelay, Chun Kai Feng en Lloyd Mondory die de tien plaatselijke ronden van elk 6,9 kilometer in de straten van Duinkerke mochten aanvatten met een voorsprong van 2:32 op het peloton waarin de mannen van FDJ en leider Démare het tempo regelden. De drie vluchters waren op zowat 80 kilometer van de finish weggesprongen uit een groep waar ook Evaldas Siskevicius, Rudy Kowalski, Nikita Novikov en José Goncalves deel van uitmaakten.

Met nog zes kilometers te rijden werden de drie vluchters gegrepen. Iedereen maakte zich daarna op voor de aangekondigde massasprint maar dat was buiten Yannick Martínez gerekend. De Fransman sprong in de laatste honderden meters weg uit het peloton en haalde het licht afgescheiden voor Friedemann. De leiderspositie van Démare kwam de hele dag niet in gevaar en hij volgt daardoor zijn landgenoot Jimmy Engoulvent op als eindlaureaat van deze 59ste editie van de Vierdaagse.

Foto AFP