Anderlecht klopt Standard, Gillet scoort penalty

Print

Anderlecht klopt Standard, Gillet scoort penalty

Anderlecht heeft de topper tegen Standard gewonnen met 2-0. Guillaume Gillet kopte paars-wit op voorsprong en trapte even later een strafschop feilloos binnen. Door de zege herovert Anderlecht de leidersplaats en wipt het over Zulte Waregem.

Anderlecht startte met zowel Suarez als Jovanovic in de basis.

Bruno en Mbokani vervolledigden het offensieve compartiment. Bij Standard begon Ezekiel verrassend op de bank. Trainer Rednic koos voor een versterkt middenveld met Van Damme op de linkerflank.

Dominant Anderlecht

De thuisploeg tekende voor het eerste gevaar in de wedstrijd. Bruno sneed goed naar binnen en bereikte de vrijstaande Jovanovic, maar die had teveel tijd nodig en zag zijn schot afgeblokt door Opare. Even nadien werd Suarez aangespeeld door Mbokani, maar ook het schot van de Argentijn was niet zuiver genoeg. Anderlecht domineerde in het openingskwartier, maar de afwerking stond niet op punt bij verschillende spelers. Ook een mooie actie van Jovanovic kreeg geen vervolg.

Na twintig minuten kwam Standard er eens goed uit met Buyens die in de zestien meter dook. Via Kouyaté kwam de bal tot bij Mpoku die naast knalde. Meteen daarna zette Proto met een strakke uittrap Suarez op weg naar Kawashima. De Argentijn werd echter teruggefloten voor buitenspel. Een twijfelgeval, zo bleek uit de herhaling.

Anderlecht zakte wat weg na de goede start en de duels werden bitsiger. Kljestan kreeg nog een uitstekende kans op een vrije trap van Biglia, maar de Amerikaan kopte de bal alsnog naast. Aan de overkant mocht Mpoku nog eens aanleggen, maar Kouyaté zat er op tijd tussen.

Gillet breekt de ban

In de tweede helft trok Anderlecht opnieuw naar voren met enkele kansjes voor onder meer Suarez en Jovanovic. De bevrijdende goal voor de thuisploeg kwam er op een stilstaande fase. Gillet kopte een vrije trap van Biglia mooi buiten het bereik van Kawashima in de linkerhoek. In de 67ste minuut kreeg Anderlecht een strafschop na een trekfout van Arslanagic op Mbokani. Niet Kljestan maar wel Gillet zette zich achter de bal. De Luikenaar trapte de bal hard in de linkerhoek al was Kawashima er nog dicht bij. Met die treffer verdreef Gillet het penaltytrauma naar de achtergrond.

Paars-wit speelde de wedstrijd daarna rustig uit. Suarez kwam nog dicht bij de 3-0, maar de Argentijn zag zijn schot uiteenspatten op de lat.

GVG

Foto's Belga