Zware explosies in Damascus: berichten over aanval van Israël

Print
Zware explosies in Damascus: berichten over aanval van Israël

Zware explosies in Damascus: berichten over aanval van Israël

Een reeks zware explosies heeft in de vroege zondagochtend de Syrische hoofdstad Damascus wakker geschud. De Israëlische luchtmacht heeft een konvooi met Iraanse wapens gebombardeerd, zo berichtte de Israëlische radio onder aanhaling van westerse inlichtingendiensten.
Officieel wilde het Israëlische leger geen commentaar geven over de berichten.

De gevechtsvliegtuigen hadden een militair onderzoekscentrum ten noorden van Damascus aangevallen, zei een Amerikaanse topambtenaar aan de nieuwszender NBC. Het was de tweede luchtaanval van Israël binnen de 48 uur in het hart van Syrië.

Doel van de aanvallen waren Iraanse raketten van het type Fateh-110 die bestemd waren voor de Libanese Hezbollah-militie, meldde Radio Israël. Die raketten hebben een reikwijdte van ongeveer 300 kilometer. Syrië wordt gebruikt als "transitland" voor Iraanse wapenleveringen aan Hezbollah.

p de Arabische nieuwszender al-Jazeera verluidde het dat de kazerne van een elite-eenheid van het leger en de Republikeinse Garde alsook een onderzoekscentrum werden aangevallen. Een inwoner van Damascus zei dat de ontploffingen de stad door elkaar schudden als een aardbeving. Andere ooggetuigen berichtten over helle lichtflitsen in de omgeving van Damascus en oorverdovende explosies.

Belga