49 mensen in ziekenhuis, twee op intensieve zorgen

Print
49 mensen in ziekenhuis, twee op intensieve zorgen

49 mensen in ziekenhuis, twee op intensieve zorgen

Na het treinongeval in Wetteren werden 49 mensen opgenomen in het ziekenhuis. Dat bevestigt de persdienst van de provincie Oost-Vlaanderen zondag. Twee van hen liggen op intensieve zorgen, maar hun toestand is stabiel.

De persdienst van de provincie Oost-Vlaanderen verwacht dat zondagavond de meeste mensen die werden opgevangen in het ziekenhuis, zullen worden ontslagen. Negenenveertig mensen werden er opgevangen en op twee na kunnen zij vermoedelijk zondagavond het ziekenhuis verlaten. Twee van hen liggen op intensieve zorgen en zullen langer moeten blijven. Hun toestand is stabiel. Het gaat telkens om omwonenden. Drie hulpverleners die bevangen raakten door de dampen, worden ook in observatie gehouden.

Lees ook: Dode en 33 gewonden na treinongeluk

Lees ook: Bovengronds negatieve waarden gemeten in Wetteren

In de school Mariagaard in Wetteren worden zondag 140 mensen opgevangen. Dat aantal is gestegen, omdat bewoners die afgelopen nacht bij familie of vrienden terechtkonden, nog steeds niet naar hun huizen kunnen terugkeren. Wanneer dat wel kan, is toch nog niet duidelijk. "Eerst moeten er metingen huis per huis gebeuren, alvorens we de mensen toelaten naar huis te gaan. Dat zal ook straat per straat gebeuren, en niet in een grote groep", aldus nog de persdienst van de provincie.


Gewonden

De gewonden werden opgenomen in verschillende ziekenhuizen, onder meer in Aalst, Zottegem en Gent.

Er viel ook een dode. Volgens verschillende media gaat het om een 64-jarige man. Het staat evenwel nog niet vast dat er een verband is tussen het overlijden en het treinongeval.

Lees ook: NMBS opent infonummer voor reizigers

Lees ook: Vervuild bluswater wordt geloosd in Schelde

Belga

Foto Belga