thumbnail: null
thumbnail: null

Suske en Wiske naar het jaar 2047 in brutale spin-off

In zaal Petrol in Antwerpen is vrijdagmiddag de reeks 'Amoras' officieel voorgesteld, een spin-off van de populaire stripreeks 'Suske en Wiske' die bedoeld is voor een volwassen publiek.

drombouts

Over de nieuwe, kortlopende reeks is de voorbije maanden erg geheimzinnig gedaan. Zo werd pas vrijdag bekendgemaakt dat scenarist Marc Legendre (Biebel, Verder) en tekenaar Charel Cambré (De Pfaffs, Jump) het duo achter "Amoras" vormen.

'Amoras' speelt zich op het gelijknamige eiland uit de originele reeks af in het jaar 2047, waar Suske en Wiske afgescheiden van elkaar op belanden na een ongeval met de teletijdmachine van professor Barabas. Suske ontmoet er een nieuw personage, het meisje Jérusalem, en gaat samen met haar op zoek naar Wiske, die gevangengenomen is door eeuwige vijand Krimson.

Bij WPG Uitgevers benadrukt men dat 'Amoras' "zeker geen opvolger voor de rode reeks van 'Suske en Wiske'" is en die rode reeks gewoon parallel blijft doorlopen. "Amoras" blijft volgens de makers ook trouw aan de geest van bedenker Willy Vandersteen, wiens familie de toestemming gaf voor het project.

"Maar het is wel brutaler, er is meer geweld en gevloek en het loopt lang niet altijd goed af", vat Johan De Smedt van WPG samen. Dat laatste valt bijzonder letterlijk te nemen, want het lijkt er sterk op dat Wiske op het einde van het eerste album verongelukt. Dat eerste deel ligt vanaf woensdag 8 mei in de winkel, een tweede wordt op 6 november verwacht.

Foto Belga: Helena Vandersteen met 'Amoras'

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer