Chris Dusauchoit: "Operaties 'Dierenkliniek' in scène gezet, verhalen verzonnen"

Print
Chris Dusauchoit: "Operaties 'Dierenkliniek' in scène gezet, verhalen verzonnen"

Chris Dusauchoit: Operaties 'Dierenkliniek' in scène gezet, verhalen verzonnen

Vorige maand werd journalist Marc Hoogsteyns door de rechtbank veroordeeld tot een schadevergoeding van 25.000 euro aan Ludo Poppe, oprichter en voormalig mede-eigenaar van Kanakna en destijds zijn werkgever. Nu hebben we de hand kunnen leggen op een getuigenis van Chris Dusauchoit, die destijds zo’n afschuw kreeg van hetgeen hij meemaakte, dat hij overwoog definitief met televisie te kappen.

De getuigenis van Dusauchoit had geen enkele invloed op de uitspraak van de rechtbank in Tongeren. Marc Hoogsteyns werd namelijk veroordeeld om zijn uitspraken in Humo over aanzetten tot vluchtmisdrijf tijdens opnamen van ‘Peking Express’.

Dat er met reality-tv destijds een loopje werd genomen met de werkelijkheid blijkt echter nogmaals uit de verklaringen van Chris Dusauchoit, die de presentatie van ‘Dierenkliniek’ na twee seizoenen overnam van Pascale Bal. Operaties werden in scène gezet en verschillende verhaallijnen werden gewoon verzonnen.

Chris Dusauchoit wilde op die manier niet langer voor de televisie werken. Hij is er toen in geslaagd de VRT te overtuigen dat het anders kon. Het resultaat was ‘Dieren in nesten’, dat door deMENSEN wordt geproduceerd en nog altijd bestaat.

Lees de voorbeelden die Chris Dusauchoit geeft vandaag in uw krant.

RdC
Archieffoto