Bayern ook in Camp Nou te sterk voor machteloos Barça

Bayern München heeft zich gemakkelijk geplaatst voor de finale van de Champions League. De Duitse Rekordmeister was, na de 4-0 thuisoverwinning vorige week, ook in Camp Nou te sterk voor Barcelona. Het werd 0-3.

tmas

Lees ook: Bayern maakt Barça duidelijk wie de beste ter wereld is

Bij de thuisploeg startte de geblesseerde Lionel Messi op de bank en dat weerspiegelde zich meteen op het veld. Barcelona probeerde wel, maar slaagde er niet in Manuel Neuer te bedreigen. Bayern, met onze landgenoot Daniel Van Buyten de hele wedstrijd op het veld, was tevreden met de gang van het spel en liet begaan. Ruststand 0-0.

Na de pauze schakelden de Duitsers een versnelling hoger. Arjen Robben krulde de bal in de 49ste minuut mooi aan de verste paal binnen, Piqué maakte twintig minuutjes voor tijd een own-doelpunt en Thomas Müller stak het mes nog dieper in de Catalaanse wonde door de 0-3 voorbij doelman Valdès te koppen.

Bayern speelde het restant van de wedstrijd rustig uit en plaatst zich probleemloos voor de finale van de Champions League. Daarin treft het Borussia Dortmund, dat zich gisteravond ten koste van die andere Spaanse grootmacht, Real Madrid, voor de eindstrijd van het kampioenenbal wist te plaatsen.

ToMas Foto AFP