Gedetineerde overlijdt in gevangenis van Nijvel

Print
Gedetineerde overlijdt in gevangenis van Nijvel

Gedetineerde overlijdt in gevangenis van Nijvel

In de gevangenis van Nijvel is in de nacht van dinsdag op woensdag een gedetineerde overleden. Dat schrijft de Franstalige krant La Dernière Heure op haar website. Er werd een onderzoek gestart naar de eventuele verantwoordelijkheid van de cipiers.

De gevangene, van wie de identiteit niet werd meegedeeld, verbleef in een cel van vleugel 5000 -die van de voorlopige hechtenis- die hij deelde met een andere gedetineerde.

Volgens anonieme bronnen zou de medegevangene dinsdag in de vroege avond al gemeld hebben dat zijn celgenoot in moeilijkheden verkeerde. "De gewaarschuwde cipiers zouden beslist hebben dat hij komedie speelde en grepen bijgevolg niet in", aldus La Dernière Heure.

Om 3 uur werd vastgesteld dat de man overleden was. Het parket van Nijvel werd op de hoogte gebracht van het overlijden en er werd een onderzoek opgestart.

De eventuele verantwoordelijkheid van een of verschillende cipiers bij het overlijden ligt aan de basis van een solidariteitsbeweging in de gevangenis van Nijvel.