Oppositieleden krijgen klappen in Venezolaans parlement (video)

Print
In het Venezolaanse parlement zijn tijdens een zitting verschillende parlementsleden geslagen en verwond. Filmbeelden tonen tumultueuze taferelen in de Nationale Volksvergadering in Caracas, waarbij dinsdag (lokale tijd) volgens de oppositie zeven parlementsleden werden geslagen.

Oppositielid Julio Borges (foto) liep een zware bloeduitstorting onder het linkeroog op. De aanvallen begonnen na protest van de oppositie tegen parlementsvoorzitter Diosdado Cabello, die de parlementsleden opnieuw het woord weigerde omdat ze staatsleider Nicolás Maduro niet als president willen erkennen.

De oppositie had daartegen met fluitconcerten en geroep geprotesteerd. Tijdens het tumult werd de rechtstreekse tv-uitzending onderbroken. Later doken evenwel toch videobeelden op.

Parlementsvoorzitter Cabello gaf de oppositie de schuld voor de escalatie. De oppositie wil volgens hem de instellingen van het land kapotmaken. "Het spijt ons wat er met Borges gebeurd is. Hij mag dan slachtoffer zijn, maar dat wil niet zeggen dat hij ook geen provocateur is", zei Cabello. Het was niet de eerste keer dat in het parlement oppositieleden daadwerkelijk aangevallen worden.

Belga
Foto Reuters