Jongen (5) schiet zusje (2) dood met 'speciaal kindergeweer'

Print
Jongen (5) schiet zusje (2) dood met 'speciaal kindergeweer'

Jongen (5) schiet zusje (2) dood met 'speciaal kindergeweer'

Een Amerikaanse jongen van 5 jaar die met een geweer speelde dat hij cadeau gekregen had, heeft dinsdag zijn 2-jarige zusje neergeschoten in hun woning in Kentucky. Dat meldt de politie. Volgens de wetsgeneesheer gaat het om een ongeval.

Het meisje werd dinsdagmiddag neergeschoten en vervolgens naar het ziekenhuis overgebracht waar ze dood verklaard werd. Woensdag wordt een autopsie uitgevoerd.

Volgens de wetsgeneesheer was de moeder van de kinderen eventjes in de tuin. "Ze verklaarde dat ze niet meer dan drie minuten weg was, toen ze het schot hoorde. Ze liep weer naar binnen en vond het meisje", zei Gary White aan de lokale televisiezender WKYT.

De jongen had het geweer, een .22 long rifle speciaal voor kinderen, vorig jaar cadeau gekregen. Het wapen werd bewaard in een hoek van een kamer en de ouders wisten niet dat er nog munitie in zat.

"Het was een klein kindergeweer, van het merk Crickett. De jongen schoot er geregeld mee", zei White aan de lokale krant, The Lexington Herald-Leader.

Belga
Archieffoto