Bekende Britse soapacteur opgepakt in verkrachtingszaak

Print
Bekende Britse soapacteur opgepakt in verkrachtingszaak

Bekende Britse soapacteur opgepakt in verkrachtingszaak

De Britse soapacteur Bill Roache, bekend uit de serie Coronation Street, is woensdag opgepakt op verdenking van verkrachting. Dat melden lokale media. Roache vertolkt al sinds 1960 de rol van Ken Barlow in de ITV-reeks en vestigde voor die prestatie in 2010 een Guinness World record.

"Een 81-jarige man uit Wilmslow in Cheshire werd op woensdag 1 mei opgepakt op verdenking van verkrachting", verklaarde een politiewoordvoerder, zonder de naam van Roache te noemen.

Volgens plaatselijke media slaat de beschuldiging op de verkrachting van een minderjarig meisje tussen april en juli 1967.

Een woordvoerster van ITV liet al weten dat de zender voorlopig geen commentaar geeft.

De arrestatie komt er enkele maanden nadat Roache insinueerde dat slachtoffers van kindermisbruik het zelf hadden gezocht door dingen die ze in hun vorige levens hadden gedaan. Hij verklaarde toen ook dat de overtreders volledige vergeving zouden moeten krijgen. "Als je accepteert dat je puur liefde bent, dat beseft en dat ook zo beleeft, dan overkomen zulke dingen je niet", zei hij in maart in een televisieprogramma.

Belga
Foto AFP