Pascal Smet: "Hervorming onderwijs is sleutel tot vooruitgang"

Print
Pascal Smet: "Hervorming onderwijs is sleutel tot vooruitgang"

Pascal Smet: Hervorming onderwijs is sleutel tot vooruitgang

De hervorming van het onderwijs is de sleutel tot vooruitgang. Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet woensdag gezegd tijdens zijn 1 mei-toespraak in Brussel. Daarnaast heeft hij het ook gehad over fiscale rechtvaardigheid en de veranderingen die volgens zijn partij nodig zijn in het Brussels gewest, waar sp.a in de oppositie zit.

Nog voor de verkiezingen van 2014 wil Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet (sp.a) het onderwijs hervormen. "Kinderen moeten vandaag de dag al definitieve keuzes maken als ze 12 jaar zijn en dat wil ik veranderen", zegt hij. Met de hervorming wil Smet het naoorlogse gevoel van samenhorigheid terugbrengen. "In de sociale crisis waarin we vandaag leven zien mensen elkaar als vijanden. Er is meer en meer onverdraagzaamheid en egoïsme. We moeten opnieuw met z'n allen geloven dat het morgen anders en beter zal zijn."

Ook fiscale verandering kwam aan bod tijdens zijn 1 mei-toespraak. Voor de Vlaamse socialisten is het simpel: hoe meer iemand verdient, hoe meer hij moet bijdragen.

Regering van de stilstand

Daarnaast heeft Smet, die als minister ook Brussel als bevoegdheid heeft, zijn ongenoegen geuit over de Brusselse regering. "Het is de regering van de stilstand. Het is eraan te merken dat wij het gewest niet mee besturen", luidt het.

Zowat 50 rode militanten zijn na de 1-mei toespraak naar het centrum van Brussel getrokken, waar het "ilovemay" stadsfestival van start is gegaan.

Belga
Foto Belga