Kind mag niet Anal heten in Nieuw-Zeeland

Print
Kind mag niet Anal heten in Nieuw-Zeeland

Kind mag niet Anal heten in Nieuw-Zeeland

In Nieuw-Zeeland heeft de overheid woensdag een lijst bekendgemaakt met voornamen die voortaan verboden zijn. Op die lijst staan onder meer V8, Anal, Queen Victoria, Lucifer, 2nd, 3rd en 5th. De namen zijn taboe omdat ze het kind mogelijk schade kunnen berokkenen. Dat heeft het Nieuw-Zeelandse ministerie van Binnenlandse Zaken bekendgemaakt.

In 2008 ontnam een rechter in Nieuw-Zeeland de ouders van een toen 9-jarig meisje het hoederecht tot ze hun dochter een andere naam gaven. Het meisje kreeg van haar vader en moeder de naam 'Talula does the Hula from Hawaii'.

"Die naam zet het kind voor schut en bezorgt haar een sociale handicap", oordeelde de rechter. Hij ontnam beide ouders het hoederecht, tot ze haar een nieuwe naam gaven. Het meisje schaamde zich over haar naam en liet zich door haar vrienden 'K' noemen.

Volgens Nieuw-Zeelandse rechters zoeken sommige ouders de meest hilarische namen voor hun kinderen, zoals 'Fish and Chips' (vis en frieten) voor tweelingen, 'Benson and Hedges', naar een sigarettenmerk, 'Number 16 Bus Shelter' en 'Sex Fruit'. Ambtenaren in Nieuw-Zeeland konden in principe geen namen weigeren, maar daar is dus vanaf woensdag verandering in gekomen.

Archieffoto