Kerk van Meldert vandaag weer open

Print

Kerk van Meldert vandaag weer open

Lummen - De deken van Herk-de-Stad heropent vandaag plechtig de kerk van Meldert. Bijna zeven jaar na de instorting van de kerktoren en een deel van het schip is de nieuwe toren klaar. De heropbouw kostte in totaal één miljoen euro.

De beschermde kerk van Meldert stortte op 7 juli 2006 in. De restauratiewerken aan de al scheef staande toren waren toen net begonnen. Als bij wonder vielen er geen doden.In 2011 begonnen de restauratiewerken. Die zijn nu voor het grootste deel klaar. Meldert kreeg een moderne stalen kerktoren. Ook een deel van het schip, de elektriciteit, de verwarming en de vloer werden vernieuwd en heel de binnenkant werd geschilderd. De glasramen zijn in het Duitse Paderborn door de firma Glasmaleri Peters gerestaureerd.

Nu is het tijd voor een grootse inhuldiging van de kerk. Die begint woensdag om 16.30 uur wanneer de fanfare van Meldert aan De Kalen Dries vertrekt, gevolgd door de verenigingen met vlaggen en alle genodigden en belangstellenden. Na de viering is er om 19 uur een receptie in De Kalen Dries.

Lees meer in Het Belang van Limburg.

KLu
Foto's KLu/KH


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio