Verontwaardiging na blind geweld in centrum Beveren

Print
Verontwaardiging na blind geweld in centrum Beveren

Verontwaardiging na blind geweld in centrum Beveren

De 33-jarige Dimitri Vercauteren kreeg zaterdagmorgen rake klappen van twee jonge mannen uit Beveren. De man werd halfdood geslagen in een kerkportaal op de markt. "Gewoon omdat we daar zin in hadden", verklaarden de verdachten.

De vermoedelijke daders zijn de 20-jarige Olivier M. en de 19-jarige Mario B , twee vrienden die geregeld samen het Beverse nachtleven induiken. Toen ze Vercauteren in het vizier kregen, braken ze zijn oogkassen en lieten ze hem achter met zware inwendige bloedingen.

Twee voorbijgangers troffen het slachtoffer aan, sleepten hem naar een aanpalende café en verwittigden onmiddellijk de hulp- en ordediensten. De man is ondertussen buiten levensgevaar.

"Nooit eerder werd Beveren geconfronteerd met een dergelijk geval van geweld", reageerde burgemeester Marc Van De Vijver (CD&V). "Hierop moet een antwoord komen. De gemeente kan bijvoorbeeld een sensibiliseringsactie opzetten in samenspraak met de politie en de preventieambtenaar.

"Beide verdachten werden na verhoor door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst en overgebracht naar de gevangenis van Dendermonde.

SOPY

Foto Gert Cools: Het slachtoffer werd na de aanslag op zijn leven naar dit terras gebracht.