thumbnail: null
thumbnail: null

Anderlecht verliest bij Club na nieuwe penaltymisser

Anderlecht komt in nauwe schoentjes in Play-off I na verlies tegen Club Brugge zondagnamiddag. De Bruggelingen wonnen in eigen huis met 2-1 en naderen zo tot op twee punten van Anderlecht. Maxime Lestienne (16' en 64') trof twee keer raak voor de thuisploeg. Massimo Bruno scoorde na 66 minuten de aansluitingstreffer, maar verder kwam Paars-wit niet meer. Mbokani miste in de slotfase nog een penalty.

ikerremans

Paars-wit begon sterk aan de wedstrijd en dwong in het openingskwartier meteen enkele kansen af, maar het was Club dat tegen de gang van het spel in op voorsprong kwam. Ryan Donk opende heerlijk voor Lestienne en die aarzelde niet om de 1-0 in doel te schuiven. Na de openingstreffer herstelde de thuisploeg het evenwicht, maar ook Anderlecht kreeg nog kansen via Suarez en Mbokani.

Ook na de pauze maakten beide ploegen er een aangenaam kijkstuk van. 'Petit Max' Lestienne zette even na het uur de 2-0 op het bord na een schitterende trap met links. Anderlecht leek uitgeteld, maar even later kopte Bruno toch de aansluitingstreffer in doel (2-1). Paars-wit kreeg in de toegevoegde tijd terecht nog een strafschop, maar Mbokani besloot te zwak op Kujovic.

In de stand springt Club Brugge voorlopig naar de derde plaats met 37 punten, twee minder dan Anderlecht (39). Zulte Waregem blijft aan de leiding met 40 punten. Racing Genk volgt op de vierde plaats (36), voor Standard (35) en Lokeren (31).

Zaterdag openden Lokeren en Racing Genk de speeldag met een scoreloos gelijkspel op Daknam. Om 18u ontvangt Standard op Sclessin lijstaanvoerder Zulte Waregem.

Foto Belga