Burgemeester werkt mee aan handleiding tegen radicalisering

De burgemeesters van Antwerpen, Mechelen, Vilvoorde en Maaseik willen een handleiding tegen de radicalisering van moslimjongeren opstellen. Dat is een van de resultaten uit het overleg over de problematiek van Syriëstrijders.

jrosquin

Burgemeesters van Antwerpen, Mechelen, Vilvoorde en Maaseik kwamen donderdagavond samen in Mechelen om te overleggen hoe ze elkaar kunnen helpen bij de aanpak van het fenomeen van de jongeren die vertrekken naar Syrië om er te gaan vechten tegen het regime van president Bahar al-Assad.

Bart De Wever (N-VA), Bart Somers (Open Vld), Hans Bonte (sp.a) en zijn Maaseikse collega Jan Creemers (CD&V) hebben afgesproken om samen een handleiding tegen radicalisering uit te werken. De handleiding is vooral bedoeld als instrument voor de terreinwerkers, zoals straathoekwerkers en leerkrachten. Bij de maatregelen zien ze onder meer een controle op de leerplicht. De burgemeesters engageren zich om van radicalisering een prioriteit te maken. Ook willen ze een erkenning van moskeeën en opleidingen voor imams.

De burgemeesters willen voorts de actie 1212 extra ondersteunen, om zo hun solidariteit met de slachtoffers van de Syrische burgeroorlog te tonen. Ze dringen er ook op aan dat er zeer snel maatregelen door de overheid worden genomen, waardoor minderjarigen niet langer eenvoudig het vliegtuig kunnen nemen richting Syrië.

LDN

Foto: Belga vlnr. Burgemeesters Anton Schaefer (Maaseik), Bart Somers (Mechelen), Bart De Wever (Antwerpen) en Hans Bonte (Vilvoorde)

Lees de integrale beslissingsnota

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio